Jump to content
tedd

AMTD feed slow at market open

Recommended Posts

I am not sure this has been covered before or anyone else experienced this also.

AMTD real-time data does not come through at the market open at 9:30AM ET,  pretty much all stocks time-stamp stuck at 9:30 for like 4-5 mins, and then at about 9:35, you can see all the data begin to pour in. After that all data are updated normally. Pre-open data seems getting fed through ok too. Seems there is a delay of data from AMTD at the 9:30 open. I have noticed this delay before but the delay is getting longer now. Stop/Start feed during this 4-5mins does not help either.

Is that AMTD problem? anything can be done there. 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I do have lots of symbols and lots of trendline alerts too. Is that the price I have to pay?  So MT is doing something at market open I guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I do have lots of symbols and lots of trendline alerts too. Is that the price I have to pay?  So MT is doing something at market open I guess. Other than closing down some portfolio windows, what else can I do to speed it up at the opening?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it should not have to be the price, but right now it is - MT has to recalculate the alerts if the charts are set to show ext hours only during the extended hours, since once the market opens it in effect can change the slope of the lines. I need to rework the way the alerts are updated to be more asynchronous, which will fix this issue. Will do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks very much.

In the meantime, currently my chart Extended Hours is set to Last Two Days,  would picking other choice help to speed it up?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please send me your setup so I can test with it.

Go to FILE / HELP => Send Log/Settings to support menu (from Dashboard or Portfolio)

And add the Post URL in the comment.  Do not check any check-boxes.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just released a new beta version that addresses the issue. Please get that and let me know if it is working better for you. 

NOTE: I would still like to test it with your setup just to be sure, so if you could, send me the setup per instructions in the previous post.

http://www.medvedtrader.com/beta

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it latest beta yesterday. Works very well this morning open. No blocking at all. Appreciate it very much. Sent my settings.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×